Avocatul lui Navalnîi: „A slăbit mult, are o tuse puternică și temperatură”

Avocatul politicianului rus Aleksei Navalnîi a dezvăluit condițiile inumane în care clientul său este ținut, adăugând și că starea sa de sănătate se înrăutățește.

Olga Mihailova a declarat pentru un post de radio din Moscova că opozantul lui Putin este „grav bolnav”: „A slăbit mult, plus că are o tuse puternică și temperatură de 38,1°C”, conform The Guardian.

„Omul acesta este grav bolnav. Este o revoltă totală faptul că IK-2 [închisoarea] l-a condus în această stare”, a mai afirmat Mihailova, care face parte din echipa de avocați a politicianului anti-corupție.

Într-o scrisoare publicată luni, Navalnîi a scris că trei deținuți din secția sa au fost conduși recent la spital cu tuberculoză. În glumă, a spus că dacă ar fi contractat boala, aceasta ar putea să-l distragă de „durerea din spate și amorțeala din picioare” pe care o resimte.

La scurt timp de la publicarea mesajului său, o publicație pro-Kremlin ar fi anunțat că Aleksei Navalnîi a fost mutat într-o secție a închisorii pentru deținuții bolnavi. Aceeași sursă a afirmat că opozantul lui Putin a fost testat pentru coronavirus și alte boli.