Afghanistan: O jurnalistă, susținătoare a drepturilor femeii, a fost ucisă pe stradă


Alexandra Minea
Afghanistan: O jurnalistă, susținătoare a...

La sfârșitul săptămânii trecute, o femeie a fost ucisă pe străzile din Kabul, în timpul Zilei. Mena Mangal era jurnalistă, consultant politic și o susținătoare a drepturilor femeii.

Pleca înspre muncă când a fost împușcată mortal. Făptașul sau făptașii – nu se știe cu exactitate – ar fi fugit de la locul incidentului, spune ministrul de Interne. Nici natura atacului nu este cunoscută: ar putea să fie un atentat terorist sau așa-zisele ”crime de onoare”, realizate de cunoscuți sau chiar familia victimei, confrom The Independent.

Cu doar câteva zile în urmă, omul de televiziune făcuse public pe Facebook faptul că este amenințată. Alți activiști s-au declarat înfuriați de faptul că autoritățile nu i-au oferit protecție lui Mena Mangal.

Organizația internațională Reporters without Borders a afirmat de la căderea regimului taliban în 2001, 2018 a fost cel mai mortal an pentru jurnaliști. Amnesty International afirmă, de asemenea, că cea mai groaznică țară pentru femei este Afghanistan. Aici, violențele asupra femeilor există și doar pentru că ele muncesc sau se duc la școală.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Articole asemănătoare

Noutăți

Guvernul Dăncilă gafează din nou: confundă Consiliul UE cu cel European. FOTO

​Pe site-ul deținut de MAE, ce vizează pregătirile Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, se pare că s-a făcut o...

Adăugat pe de Mituletu Bianca
Noutăți

EXCLUSIV Dăncilă nu știe de glumă. Rareș Bogdan comentează războiul dintre premier și Times New Roman

Viorica Dăncilă nu știe de glumă. Între premier și Times New Roman s-a pornit un adevărat scandal, iar redactorul șef al publicației...

Adăugat pe de Alexandra Minea