Instagram se luptă cu dezinformarea rusă de pe platforma sa

Instagram anunță că se va adresa direct problemei legate de informațiile provenite de la canalele media controlate de Kremlin care circulă pe platforma sa. Într-o postare pe blogul companiei, rețeaua de socializare spune că va afișa tot mai puțin postările conturilor asociate cu regimul de la Moscova.

Utilizatorii care vor distribui Stories care provin de la oricare dintre aceste conturi vor vedea un mesaj de tip pop-up care îi avertizează să nu contribuie la distribuirea informațiilor controlate de Rusia.

sursa: Meta

Instagram consideră că este posibil ca profilul care a creat această postare să se afle parțial sau total sub controlul editorial al guvernului rus”, este mesajul pe care utilizatorii îl vor vedea atunci când interacționează cu o postare a unui cont media afiliat Kremlinului.

Un astfel de conținut nu va mai apărea în secțiunile dirijate de algoritmul Instagram, cum ar fi Reels și Discovery Tab, iar Instagram spune că îl va face mai greu de găsit și în tab-ul de căutare.

Conform TechCrunch, această măsură a fost mai întâi implementată pe Facebook, dar acum, Meta mizează și pe Instagram să facă curățenie în feed-urile utilizatorilor. La asta se adaugă și faptul că Rusia a interzis Facebook, dar Instagramul continuă să funcționeze.

Acești pași fac parte dintr-un efort general al Meta (și nu numai) de a proteja utilizatorii de propaganda rusească, dar și să ajute cetățenii din Ucraina care ajung să fie victime ale războiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *