Imaginea cu pungile de benzină este un fals. A fost surprinsă în 2019, în Mexic

Imaginile cu metodele exagerate ale românilor de a-și asigura stocuri de benzină la prețuri ”mai mici” au ajuns pe toate rețelele sociale, fiind motiv de glumă. Printre pozele distribuite de utilizatorii din România se numără și o imagine cu un portbagaj plin cu pungi de benzină.

Însă momentul nu este nici recent, și nici nu a avut loc din România. O căutare inversă a imaginii dezvăluie faptul că poza a circulat începând cu 2019, apărând în diferite colțuri ale lumii atunci când oamenii s-au înghesuit la pompe.

Fotografia nu are nicio legătură cu România, cu creșterea prețurilor la benzină sau cu actuala situație europeană. În fapt, imaginea a fost surprinsă în 2019, după ce doi bărbați au fost arestați în statul mexican Puebla pentru că ar fi furat benzină, conform NBC.

Publicația mexicană Quintana Roo Hoy explica, într-un articol publicat pe 28 martie 2019, că cei doi transportau în portbagajul mașinii 67 de pungi de plastic pline cu combustibil.

Captură ecran a articolului publicat de un ziar din Mexic.

Nu este prima oară când imaginea este scoasă din context. Anul trecut, după ce conducta Colonial din SUA a fost atacată cibernetic, oamenii s-au grăbit să-și facă plinul. După cum era de așteptat, fotografia cu portbagajul plin cu pungi de plastic s-a viralizat, fiind distribuită de zeci de mii de ori.