Google știe chiar mai multe decât Facebook

Facebook știe enorm de multe lucruri despre noi, însă nu e singura companie care colectează date despre utilizatori.

Google știe la fel de mult, sau poate chiar mai mult și asta ar trebui să ne îngrijoreze, chiar dacă datele nu au fost folosite neglijent, aparent.

sursa: pressks.com

Când vine vorba de date personale de bază, ambele companii sunt bine informate. Presupunând  că le furnizezi o cantitate moderată de informații, și Facebook și Google îți știu vârsta , sexul, unde locuiești, cercul de prieteni, ce muncești, lucrurile de care ești interesat.

Dacă te deranjează faptul că știu atâtea despre tine, nu îți ramân prea multe de făcut. Poți să îți ștergi conturile, dar nu o să funcționeze.

Facebook a recunoscut că creeză profiluri fantomă pentru cei care nu folosesc rețeaua, și se pare că și Google face la fel.

Avantajele Google – Android și Hărți

sursa: google.ru

Dacă folosești un telefon cu Android, întreaga ta listă de apeluri și mesaje este accesibilă Google. Este încă incert dacă stochează personal toate datele, deși oferă în unele cazuri acces la informații.

Cât despre Facebook, compania folosește aplicația Messenger ca să colecteze lista de apeluri  de la utilizatorii Android.și mesaje, încă de acum câțiva ani.

sursa: fonpit.de

Un punct  în care Google bate Facebook este localizarea. Datorită popularității aplicației Google Hărti, compania are un profil detaliat despre aproape toate locurile în care ai fost și poate cu ușurință să  îți ofere publicitate în funcție de zona  geografică în care te afli.

sursa: google.ro

Monopolul Google asupra căutarilor și video-urilor (Youtube) îi furnizează acesteia chiar mai multe date. Ambele companii au înregistrări substanțiale despre fiecare eveniment la care ai participat vreodată datorită aplicațiilor Google Calendar și Facebook Evenimente.

Facebook și Google oferă opțiunea de a descărca  un fișier cu aproape tot ce știu despre tine. Al Jazeera le-a comparat și a descoperit că fișierul Google avea 5.5 GB ( aproape trei milioane de documente), în timp ce facebook avea doar 600 mb (400.000 documente)

Este clar că Google are un avantaj în fața Facebook, mai ales când vine vorba de localizare și istoria căutarilor. Putem doar să sperăm că nu va izbucni un nou  scandal Cambridge Analitica.

Sursa: lifehacker.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *