Facebook a eliminat postarea unei publicații online din România, pentru un nume

Un nume! Atât i-a trebuit rețelei sociale Facebook pentru a elimina o postare realizată de publicația online Paginademedia.ro, fără să se țină cont de context.

Este vorba despre un articol care relata despre un post local de televiziune, Vaslui TV, amendat pentru că a dat imagini de la comemorarea morții lui Ion Antonescu. Facebook nu a ținut cont că articolul Paginademedia.ro era strict informativ și a decis ștergerea postării, după cum relatează chiar publicația.

În plus, și autorul postării a fost sancționat. Acesta nu va mai avea voie să intre live pe platformă sau să facă publicitate.

citiți și: Facebook susține fascismul și nici nu-și dă seama. Postările mai multor jurnaliști români, eliminate fără să fie ținut cont de context

Nu este prima oară când jurnaliștii români au de suferit din cauza incapacității Facebook de a modera conținutul corect, ținând cont de context. În trecut, articole distribuite pe platformă și care menționau mișcarea fascistă și pe liderii acesteia au fost scoase de pe platformă. Asta, deși articolele erau strict informative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *