Premianții propagandei ruse. Topul Sputnik e dominat de antivacciniști

Premiații propagandei ruse. Cine sa află în topul preferințelor Sputnik

E sfârșit de an, deci este timpul ca Sputnik să își numească preferații din acest an.

Pe lista personalităților politice, pe primul loc se află nimeni alta decât Diana Șoșoacă, care zilele astea a “mușcat” un pic din opinia publică după ce a sechestrat niște jurnaliști străini. Alături de ea se află și europarlamentarul Cristian Terheș, o altă figură antivaccinistă, conform G4Media.

Categoria e închisă de Liviu Dragnea, „a reușit totuși să mențină pe linia de plutire partidul Alianța Pentru Patrie și să îl dezvolte împreună cu Codrin Ștefănescu, în ciuda blocajului mediatic și a tuturor obstacolelor cu care se confruntă această formațiune politică aflată la început de drum”.

„Senatoarea Diana Șoșoacă este cel mai remarcabil politician al anului 2021 prin curaj, franchețe și prin șocurile pe care le-a aplicat clasei politice românești, ultimul fiind cel în care s-a afișat cu o botniță de câine la tribuna Parlamentului pentru a atrage atenția asupra încălcării Constituției”, mai scrie Sputnik, în timp ce Terheș este omagiat pentru că „s-a pus în fruntea a 100.000 de manifestanți la Bruxelles pentru a-i atrage atenția președintelui Comisiei Europene Ursula von der Leyen asupra secretizării contractelor pentru vaccinul Pfizer”.

Însă Sputnik nu are doar preferințe în ceea ce-i privește pe politicieni, ci a nominalizat alte trei nume și la categoria “cea mai pregnantă figură publică”. Aici, topul e condus de Arhiepiscopul Tomisului, „una dintre vocile cele mai articulate ale mărturiei creștine în perioada pandemiei de Covid 19 din România”, urmat apoi de avocatul Dan Chitic – despre care am scris mai multe aici – și Ioan Aurel Pop, șeful Academiei Române. Acestuia din urmă îi este lăudat discursul public naționalist avut la Mănăstirea Putna.

În ceea ce privește partidele politice, oricine își poate imagina ce formațiune politică a primit cele mai multe laude din partea Sputnik: AUR. Într-un articol mai vechi, semnalam faptul că partidul lui Simion servește perfect intereselor Rusiei, dar că probabil nici nu are habar de acest lucru. AUR este urmat de PNȚCD, „singurul partid românesc care a participat la Summit-ul suveranist de la Varșovia unde s-au întâlnit liderii partidelor conservatoare din Europa”, în timp ce noul partid al lui Dragnea încheie topul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *