Foști directori regretă că l-au ajutat pe Murdoch să facă din Fox News „mașina de dezinformare”

Într-o declarație comună publicată miercuri, trei foști directori de rang înalt de la Fox (Preston Padden, Ken Solomon și Bill Reyner) și-au exprimat regretul că l-au ajutat pe Murdoch să construiască Fox News la începuturile sale, chiar dacă nu au lucrat direct pentru rețea, ci mai degrabă pentru Murdoch personal.

„În perioada în care am lucrat în anii 1990, cu toții l-am admirat foarte mult pe Rupert Murdoch, viziunea și eforturile sale îndrăznețe. Am crezut cu adevărat că crearea unei a patra forțe competitive în televiziunea audiovizuală era în interesul public”, se arată în declarație, conform CNN.

Cu toate acestea, ei nu și-au imaginat că Fox va deveni o astfel de „mașină de dezinformare”.

Această declarație a venit chiar în ziua în care Fox News a fost dată în judecată – încă o dată – pentru defăimare. De data aceasta, procesul a fost deschis de Ray Epps, despre care adepții teoriei conspirației au afirmat în mod fals că a condus un complot al FBI pentru a orchestra insurecția din 6 ianuarie. El spune că Fox News a desfășurat o „campanie de ani de zile care a răspândit minciuni” despre el și care i-a „distrus” viața.

Mai mult, în procesul său, Epps a susținut că s-a aflat la Capitoliul SUA pe 6 ianuarie pentru că a fost „convins de minciunile difuzate de Fox care afirmau că alegerile au fost furate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *