Tensiunile dintre Rusia și Germania se adâncesc. Un om de știință rus, arestat pentru spionaj în favoarea Moscovei

Fiecare săptămână ne aduce un nou scandal de spionaj. De data aceasta este vorba despre un asistent universitar din Germania, acuzat că ar fi dat informații confidențiale rușilor.

Tânărul de 29 de ani este cetățean rus și, din octombrie 2020 și până în prezent, i-ar fi dat de cel puțin două ori informații confidențiale ale Universității din Augsburg din Bavaria unui spion rus. În schimbul secretelor, bărbatul ar fi primit bani lichizi, informează Digi24.

Acum, acesta riscă să petreacă cinci ani de închisoare. Fostul asistent universitar a apărut deja în fața justiției germane și așteaptă un verdict.

În ciuda relațiilor deja tensionate dintre Rusia și Germania, nici Ministerul german de Externe și nici Kremlinul nu au comentat situația. Acuzațiile de spionaj aduse asistentului universitar de origine rusă amplifică tensiunile create de acuzațiile de spionaj cibernetic, a situației din Ucraina, dar și tentativa de otrăvire a disidentului Aleksei Navalnîi și tratarea ulterioară a acestuia în Germania.

Totuși, relațiile ruso-germane sunt ținute pe linia de plutire de proiectul Nord Stream 2, conducta de gaze care va lega cele două țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *