Nu se turnează filme? Inteligența artificială vine în ajutor!

Un alt motiv de întristare dintre multele motive de acest fel în timpul pandemiei este că producția de film a încetinit vertiginos și, în unele piațe, a stagnat.

Un alt motiv de întristare dintre multele motive de acest fel în timpul pandemiei este că producția de film a încetinit vertiginos și, în unele piațe, a stagnat. Cu toate acestea, o companie israeliană s-a gândit să combine două lucruri care pot crea mișcare și emoție: actorii și algoritmii de recunoaștere facială, scrie Israel 21c.

Startup-ul D-ID a creat o versiune modificată a tehnologiei sale, care le permite algoritmilor să manipuleze imagini statice ale fețelor actorilor, pentru a arăta realist, ca și cum ar vorbi, ar zâmbi și așa mai departe.

„Am creat o funcție avansată care permite actorilor și caselor de producție să realizeze filme de acasă și să economisească mult timp și bani”, a spus Gil Perry, co-cofondator și CEO al companiei.

Soluția vine din domeniul recunoașterii și înregistrării fețelor umane în public, unde există numeroși operatori CCTV (camere video cu circuit închis), producători de mașini, manageri de orașe inteligente ș.a.m.d. Este interzis ca datele colectate să fie folosite în alte scopuri, dar tehnologia de la bază poate lua rezultatul colectării și crea un produs nou.

D-ID oferă aceste soluții de anonimizare, care-i permit să păstreze filmările, prin eliminarea datelor biometrice sensibile din videoclipuri și fotografii, dar stocând în continuare atribute precum expresia, vârsta și genul persoanelor.


Citește și:
Fețe recunoscute chiar și cu mască? Da, se poate!


Este nevoie de câteva fotografii ale actorului din platou și câteva imagini video. După acea, algoritmul îi schimbă mimica după textul și acțiunea ce trebuie urmate.

Compania negociază acum acorduri cu firme mari din domeniu din ​​Israel, cât și din SUA.

Deep fake, un pericol mai ales în pandemie

Este vorba despre metoda prin care mimica „live” a unei persoane este aplicată unei imagini fixe a altui individ, de obicei o persoană publică. Așa se face că uneori nu știi dacă acel actor sau acel politician este cel care vorbește într-un anumit clip.

După cum am mai scris, deep fake-urile au obținut o atenție largă după folosirea lor în videoclipuri pornografice cu celebrități, revenge porn, știri false, farse și fraude financiare. În ultimii ani, fenomenul deep fake a început să fie din ce în ce mai popular, odată cu creșterea numărului de astfel de clipuri.

În septembrie, Microsoft a anunțat că, pentru combaterea deep fake-urilor, a lansat un nou instrument care să analizeze fotografii și clipuri video și să stabilească probabilitatea ca o imagine să fie artificială: Microsoft Video Authenticator. Utilizatorilor le va fi afișat un „scor de încredere”; în cazul videoclipurilor, punctajul se va afișa în timp real pe fiecare cadru, permițându-i utilizatorului să fie atent chiar și la schimbările subtile.

După cum am mai explicat, și pozele ieșite din context sunt o formă rudimentară a manipulării prin imagini. Fotografiile sunt atât de importante, încât ele pot influența ce anume își aduce aminte un individ sau cât de popular este un post de pe social media; din acest motiv, imaginile pot fi un instrument de manipulare ușor de trecut cu vederea, dar efectiv.

Foto: GIF animat – Microsoft; deschidere – D-ID

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *