Microsoft introduce un nou instrument pentru combaterea deepfake-urilor. Utilizatorii vor vedea un „scor de încredere”

De la scandalul Cambridge Analytica, companiile tehnologice sunt într-o cursă constantă pentru găsirea unor metode noi de combatere a dezinformării. Recent, una dintre provocările cu care atât publicul, cât și giganții social media s-au confruntat au fost imaginile manipulate, în mod special deepfake-urile.

Microsoft a anunțat recent că, pentru combaterea deepfake-urilor, va lansa un nou instrument care să analizeze fotografii și clipuri video și să stabilească cât de probabil este ca imaginea să fie artificial:  Microsoft Video Authenticator, conform Engadget.com.

Utilizatorilor le va fi ulterior afișat un „scor de încredere” – în cazul videoclipurilor, punctajul se va afișa în timp real pe fiecare cadru, permițându-i utilizatorului să fie atent chiar și la schimbările subtile.

Compania deținută de Bill Gates susține că instrumentul este capabil să detecteze elemente subtile care ar putea să nu fie remarcate de ochiul uman.

În plus, pentru un grad de securitate suplimentar, creatorii de conținut vor putea să adauge hashuri digitale și certificate. Aceste etichete vor fi incluse în metadatele conținutului, reducând astfel efortul depus pentru a compara o imagine manipulată cu cea originală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *