Facebook amenință publicațiile australiene că nu vor mai putea să posteze știri pe platformele sale, dacă nu renunță la un proiect de lege

În ultima vreme, Facebook a adoptat o poziție dură împotriva oricăror tentative din partea guvernelor de a obliga marile companii tehnologice să plătească un preț corect publicațiilor, însă reacția recentă la adresa publicațiilor australiene aduce aminte de comportamentul unui bully.

Compania condusă de Mark Zuckerberg a amenințat instituțiile media că nu le va mai permite să posteze știri pe platforma sa dacă susțin în continuare propunerea Guvernului pentru introducerea unui cod de conduită, conform ABC Australia.

„Presupunând că acest proiect de cod devine lege, vom renunța cu tragere de inimă să permitem editorilor și oamenilor din Australia să împărtășească știri locale și internaționale pe Facebook și Instagram”, a declarat Will Easton, directorul general al Facebook din Australia și Noua Zeelandă.

Comisia australiană pentru concurență și consumatori (ACCC) susține însă că reacția gigantului tehnologic este „inoportună și judecată greșit”, întrucât „Facebook deja plătește niște instituții media pentru conținutul de știri. Codul urmărește pur și simplu să aducă corectitudine și transparență relațiilor Facebook și Google cu companiile din presa australiană”.