Facebook vrea să protejeze jurnaliștii împotriva hărțuirii și a discursului instigator la ură
Facebook a anunțat că dorește să le ofere jurnaliștilor și activiștilor pentru drepturile omului o mai mare protecție în fața hărțuirii și a discursului instigator la ură, ale căror ținte sunt din cauza muncii lor.
Astfel, jurnaliștii vor fi adăugați pe lista de persoane la adresa cărora nu se pot face comentarii injurioase. De exemplu, în cazul în care utilizatorii comentează că își doresc moartea unei celebrități, comentariul nu va fi dat jos, atât timp cât nu dau tag respectivei persoane. Acest lucru nu se aplică și în cazul în care ținta este o persoană privată sau un jurnalist, conform Digi24.
Nu este clar cine se mai regăsește pe lista persoanelor publice involuntare, însă reprezentanții Facebook susțin că fiecare caz este evaluat individual.
Dacă Facebook își duce această promisiune la capăt, ar însemna un pas în față pentru protejarea jurnaliștilor, care sunt frecvent ținta atacurilor și amenințărilor din mediul online. Totuși, evenimentele din ultimii trei ani ne-au arătat că Facebook se pricepe să facă anunțuri publice, dar nu și implementează promisiunile.
Recent, compania a ajuns (iar) în atenția publică după ce unul dintre foștii directori ai Facebook au depus mărturie în fața senatorilor americani. Frances Haugen a afirmat, în Congresul SUA, că Facebook știe ce schimbări trebuie să facă, însă prioritizează veniturile în fața siguranței utilizatorilor.
Articole asemănătoare
IDF a aflat ceea ce toată lumea știa deja: jurnalista Shireen Abu Akleh a fost ucisă de un soldat israelian
Twitter își pierde utilizatorii cei mai activi de pe platformă
Pierderile continuă la Twitter. Cheltuielile pentru reclame online au scăzut cu peste 70%, în decembrie
ByteDance limitează timpul de folosire a aplicației la 40 de minute pe zi, pentru copiii din China
New York Times a transformat una dintre columnele sale într-un NFT