
Facebook va închide toate paginile susținute de armata din Myanmar
Compania-mamă a Facebook, Meta, a anunțat că va interzice (pe toate platformele sale) conturile și paginile afacerilor susținute de junta militară birmaneză, într-o încercare de a restricționa abuzurile forțelor militare.
Armata din Myanmar, cunoscută sub numele de Tatmadaw, deține o amplă rețea afaceri, influența lor ajungând în diverse industrii precum cea a berii, a tutunului, a transportului, a textilelor și influențe în sectorul bancar.
„Decizia tardivă [a Meta] de a elimina paginile companiilor militare pare mai degrabă un act de disperare după ce a fost dată în judecată pentru 150 de miliarde de dolari pentru că a fost implicată în genocidul Rohingya decât o preocupare reală pentru drepturile omului„, a fost reacția unui ONG ce luptă pentru drepturile omului din Myanmar, citată de Associated Press.
Directorul regional Asia-Pacific al Meta, Rafael Frankel, a fost citat de AP, ca spunând că decizia de a închide paginile companiilor a fost luată „pe baza unei documentații ample a comunității internaționale cu privire la rolul direct al acestor companii în finanțarea violențelor și a încălcărilor drepturilor omului comise de Tatmadaw în Myanmar„. Lista consultată de Meta a fost întocmită de ONU în 2019 și enumera firmele sponsorizate de Tatmadaw, precum și întreaga rețea economică a armatei.
Anunțul Meta vine în urma plângerii comunității de refugiați Rohingya din SUA, care a dat compania în judecată pentru modul în care a gestionat discursul instigator la ură. În momentul de față, compania se află în centrul atenției publice din cauza nenumăratelor nereguli descoperite în algoritmii și în modul de funcționare a platformei de socializare Facebook.
Articole asemănătoare
Siria și Rusia încearcă să scape de repercusiunile folosirii armelor chimice prin propagandă și manipulare
Sfaturi pentru redacțiile care caută noi surse de finanțare
TikTok oferă condiții mai bune pentru a atrage moderatorii de conținut de la rivalii Big Tech
Ce s-a schimbat după investigația Recorder privind numirea unei foste chelnerițe ca inginer la Apele Române
Neștiința face victime. Cât de importantă este informarea corectă: cazul variolei maimuței