Facebook continuă acțiunea împotriva dezinformării

Pe fondul alegerilor din Statele Unite ale Americii ce urmează să aibă loc la începtul lunii noiembrie, Facebook continuă campanie împotriva dezinformării.

Astfel, după ce a șters 559 de pagini și 251 de conturi care ar fi încălcat regulile companiei privind conținutul autentic și spam-ul, gigantul american are de gând să banneze și utilizatorii care distribuie informații false despre cerințele de vot, conform Gizmodo.com.

În plus, compania condusă de Mark Zuckerberg va folosi fact checkers (verificatori de date) pentru a elimina postările frauduloase sau înșelătoare, precum și paginile care le-au răspândit în fluxurile de știri.

Cu toate astea, publicația amintită menționează că propaganda generalistă și dezinformările despre alegeri nu sunt vizate. Reuters afirmă că această acțiune vine în urma unor presiuni făcute de Congresul american. Amintim faptul că în urmă cu șase luni, senatorul Ron Wyden l-a întrebat pe Chief Operating Officer Sheryl Sandberg cum ar putea Facebook să contracareze posturi care vizează suprimarea voturilor, cum ar fi spus unor anumiți utilizatori că ar putea vota prin text – o farsă care a fost folosită pentru a reduce participarea în trecut.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *