Un jurnalist georgian care l-a insultat pe Putin, ținta unui asasinat eșuat. Atacatorul ar fi un cetățean rus
Un jurnalist georgian, care în trecut l-a insultat pe Vladimir Putin, a fost ținta unui asasinat eșuat.
Serviciciul de Securitate de Stat din Georgia l-au reținut în orașul Tbilisi pe suspectul principal, acuzat că ar fi planificat lichidarea lui Giorgi Gabunia, angajat al televiziunii locale Mtavari. Presupusul asasin ar fi un cetățean rus, informează DefenseRomania.ro.
Directorul postului TV la care Gabunia lucrează a afirmat, pentru site-ul de știri Open Caucasus Media, că autoritățile ar fi fost informate de către serviciile de informații ucraine cu privire la atentat, însă partea georgiană ar fi considerat datele ca fiind inexacte și o posibilă provocare.
”Ucrainenii au aflat că pe teritoriul lor un etnic cecen, dacă nu mă înșel, un cetățean al Ucrainei, coordona asasinarea lui Georgi Gabunia în Georgia. Aceasta [tentativa de asasinat] a fost supravegheată de pe teritoriul Rusiei, în special, din Republica Cecenă. Execuția urma să aibă loc în Georgia”, a precizat Nika Gvaramia. Cu toate astea, jurnalistul a fost în final pus sub protecție.
Ordinul de execuție ar fi venit de la Ramzan Kadyrov, liderul cecen, mai afirmă liderul televiziunii Mtavari. Între Gabunia și Kadyrov ar fi existat un conflict încă de când jurnalistul l-a insultat, în timpul unei emisiuni de la postul Rustavi-2, pe liderul Rusiei, Vladimir Putin, pe 7 iulie 2019.
Atunci, liderul cecen i-a transmis vedetei georgiene că vor urma consecințe. În plus, acesta l-a sfătuit pe Gabunia ”să se ascundă cât mai în siguranță”.
sursa foto: RFE/RL
Articole asemănătoare
Big Tech a promis să se autoreglementeze pentru a combate conținutul dăunător în Noua Zeelandă
Atacul lui Dragnea la adresa presei, criticat de zeci de redacții, ziariști și ONG-uri
Fact Check: „PNL a publicat o scrisoare împotriva creșterii salariului minim”, un fake news marca PSD
Propaganda rusă prezintă Occidentul ca fiind divizat în susținerea oferită Ucrainei
Facebook analizează dezinformarea anti-vaccin: grupuri mici sunt responsabile de 50% din comentariile conspiraționiste