Claas Relotius, cel care și-a falsificat reportajele, pierde titlurile de ”Jurnalistul Anului”


Alexandra Minea
Claas Relotius, cel care și-a falsificat...

După ce Claas Relotius, jurnalistul Der Spiegel care a recunoscut recent că și-a falsificat reportajele, și-a dat demisia, acum pierde și premiile primite pentru activitatea sa.

CNN i-a retras persoanei în cauză cele două titluri de ”Jurnalistul Anului”, obținute pentru materialele publicate în revista belgiană Reportagen. Anunțul a fost făcut chiar de un purtător de cuvânt al CNN, iar Relotius n-a putut fi contactat, conform Jakarta Post.

Cu câteva zile în urmă, ziaristul a recunoscut public greșelile și și-a înaintat demisia de la celebrul cotidian, iar acum a și înapoiat patru dintre titlurile primite de-a lungul timpului. Este vorba de distincțiile obținute pentru trei reportaje publicate în Der Spiegel și altul în Reportagen.

Una dintre poveștile care i-a adus distincția de la Forumul Reporterilor este despre un deținut închis pe nedrept în Guantanamo. În realitate, spune Der Spiegel, Claas Relotius a recunoscut că a fabricat multe dintre detaliile din articol.

„Claas Relotius ne-a contactat printr-un mesaj scris, și-a cerut scuze și a înmânat din propria sa inițiativă cele patru premii”, a declarat Reporter Forum pe site-ul său.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Articole asemănătoare

Noutăți

Ucraina și Lituania se pregătesc de război cibernetic cu Rusia

Petro Poroșenko, președintele Ucrainei, preconizează o intensificare a războiului hibrid purtat de Rusia împotriva Ucrainei odată cu apropierea...

Adăugat pe de Robert Manea
Noutăți

Directiva Copyright. Reglementări dure pentru giganții tehnologici, concesii pentru start-up-uri

A fost publicată ultima formă a Directivei Copyright, cea despre care tot mai mulți oameni speculează că ”ar schimba internetul așa cum...

Adăugat pe de Alexandra Minea