Două săptămâni de la dispariția jurnalistului din Arabia Saudită

Jamal Khashoggi a intrat în consulatul Arabiei Saudite pe 2 octombrie, într-o marți, și de atunci n-a mai fost văzut.

La două săptămâni de la dispariția acestuia, piesele de puzzle ale cazului parcă sunt puse cu greutate. Până în acest moment, ar exista dovezi destul de clare că ar fi implicați 15 persoane originare din Arabia Saudită.

CITIȚI ȘI: Misterul jurnalistului din Arabia Saudită se adâncește

Cu toate astea, a apărut o sursă care spune că omul de presă, critic cu regimul prințului moștenitor Mohammed bin Salman, ar fi fost omorât chiar din prima zi, în interiorul consulatului. Persoana anonimă spune că Khashoggi ar fi fost târât din biroul consulului general într-o cameră alăturată, acolo unde ar fi fost aruncat pe masă. Ulterior, pe fundal se puteau auzi țipete care, spune sursa, s-ar fi oprit doar când o substanță era injectată. Se crede că bărbatul ar fi fost mutilat și corpul său dezmembrat antemortem.

Persoana care ar fi ascultat o înregistrare obținută de autoritățile turce a declarat pentru Middle East Eye că unul dintre suspecți ar fi Salah Muhammad al-Tubaigy, șeful echipei de legiști de la serviciul de inteligență saudit.

Jamal Khashoggi ar fi murit în 7 minute. 

În timp ce dezmembra corpul, Tubaigy și-ar fi pus muzică la căști și i-ar fi sfătuit și pe complicii săi să facă la ”De fiecare dată când fac treaba asta îmi place să ascult muzică. Ar trebui să faceți și voi la fel”.

Miercuri, 17 octombrie, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, trebuie să se întâlnească la Ankara cu președintele Turciei, Tayyip Erdogan. Principalul subiect va fi dispariția jurnalistului din Arabia Saudită.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *