Cum a titrat presa internațională noul Guvern al lui Ludovic Orban

Pentru prima dată în 30 de ani de democrație, România are un guvern exclusiv liberal. Ludovic Orban și echipa sa de miniștri se află de aseară la conducerea Palatului Victoria, iar presa internațională a văzut ”cu ochi buni” această schimbare a polului puterii, meționând că România avea nevoie de un guvern progresit și proeuropean.

Reamintim faptul că luni cabinetul național-liberalului Ludovic Orban a primit, în cele din urmă, votul de încredere din partea Parlamentului. În urma sesiunii plenare, rezultatele au fost de 240 de voturi, față de 233, cât era limita minimă pentru a trece la votul de învestitură, potrivit Digi24. 

Pubilcațiile internaționale au mai ținut să precizeze că alegerea unui nou guvern va facilita și rezolvarea problemei formării echipei pentru Comisia Europeană, atât de controversată și de discutată.

Financial Times notează Ludovic Orban a fost instalat ca prim-ministru al României. Liderul partidului național liberal câștigă votul de încredere pentru a pune capăt incertitudinii politice”. 

Potrivit Mediafax.ro, agenția de presă Reuters a titrat reușita PNL-ului astfel „Guvernul minoritar de centru al premierului român desemnat Ludovic Orban a obţinut votul de încredere al Parlamentului, îmbunătăţind perspectivele depăşirii vidului politic de la Bucureşti şi din Uniunea Europeană”.

„Guvernul minoritar român prezentat de liberalul Ludovic Orban a obţinut luni încrederea Parlamentului, punând capăt unei crize politice care întârzia formarea noii Comisii Europene”, relatează agenţia de presă Belga şi site-ul de ştiri MetroTime.be.

„În România, Guvernul de centru-dreapta al lui Ludovic Orban a obţinut votul de încredere al Parlamentului”, scrie publicaţia italiană Il Post.

„România – Guvernul Orban obţine încrederea Parlamentului”, relatează postul Euronews.

„Parlamentarii români l-au susţinut pe Orban pentru postul de prim-ministtru”, notează publicaţia EUObserver.

Citiți mai multe pe Mediafax.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *