YouTube încetinește încărcarea videoclipurilor pentru utilizatorii cu ad-block

YouTube încetinește viteza de încărcare a videoclipurilor de pe platformă pentru utilizatorii cu aplicații de ad-block. Decizia face parte dintr-o serie de experimente pe care serviciul le-a desfășurat, în încercarea de a convinge oamenii să se aboneze la  YouTube Premium, abonamentul lunar care elimină reclamele.

Încetinirea videoclipurilor a mai fost folosită și în luna noiembrie a anului trecut, moment în care un purtător de cuvânt al Google spus că utilizatorii „care au instalate aplicații de ad-block pot avea o experiență de vizionare suboptimă”. Măsura pare să fii revenit, după ce mai mulți utilizatori de pe Reddit au postat pe r/youtube că au probleme în momentul în care încearcă să vadă un clip.

Inițial, o parte dintre aceștia credeau că este vorba de probleme la internet, însă au încercat să acceseze YouTube fără ad-block, iar clipurile s-au încărcat normal. Utilizatorul care a început discuția a postat un videoclip în care arată cum viteza de încărcare se schimbă în funcție de activarea aplicațiilor de ad-block.

Youtube started slowing video buffer with adblock enabled
byu/NightMean inyoutube

Conform 9to5Google, încetinirea nu este singura măsură aplicată, ci și faptul că utilizatorii nu pot face videoclipul fullscreen sau să-l treacă în modul „theater”.

Cu toate acestea, nu toți utilizatorii sunt afectați și pare că YouTube desfășoară un alt experiment prin care încearcă să-și sporească numărul de subscripții pentru serviciul premium. Totul a început în mai 2023, când o parte dintre utilizatori au întâmpinat un popup în care erau rugați să-și oprească aplicația de ad-block pentru a accesa platforma. Motivul oferit de companie se referă la faptul că veniturile generate de reclamele permit ca YouTube să rămână gratuit pentru toată lumea.

Rămâne de văzut cât de eficientă este această metodă de a-ți enerva utilizatorii ca să treacă la YouTube Premium, însă e clar că Google duce un război cu aplicațiile de ad-block și încearcă să forțeze creșterea pachetului premium.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *