Provocările de pe TikTok cu magneți, la un pas de a face victime în rândul copiilor

Magneții au devenit foarte populari pe TikTok în rândul content creatorilor, fiind folosiți de la videourile de la ASMR până la challenge-uri – uneori și pentru a “dovedi” că vaccinurile anti-COVID conțin metal.

Provocările de pe TikTok nu sunt însă întotdeauna amuzante sau sigure pentru cei care le execută, uneori ajungându-se chiar la situații extreme, precum suicid. Cel mai recent trend de pe platformă care implică magneți presupune folosirea acestora pentru a imita piercingurile, conform HITC.

“Magneto Balls”, așa cum se numesc tipul de magneți folosiți în challenge-uri, sunt puși de creatorii de conținut în diferite părțile ale corpului, cel mai frecvent pe limbă sau în nas, pentru a lăsa impresia că sunt piercingurile.

Trendul poate rezulta atât de rapid și ușor într-o situație extremă, încât Marea Britanie a afirmat deja că dorește interzicerea magneților respectivi, după ce doi copii, de 11 și 13 ani, au fost supuși unor intervenții chirurgicale complicate după ce au ingerat produsele.

Conform unui raport publicat de Sky News, numai în Anglia ar fi fost operați 65 de copii ca urmare a trendului de pe TikTok. Pe lângă pericolul de înecare, magneții mai pot și să oprească circulația sângelui din intestine.

Unul dintre copii, Ellis Tripp, a fost dus de mama sa la spital după ce acesta a acuzat timp de o săptămână dureri abdominale severe. Deși inițial doctorii au crezut că acesta suferă de o ruptură de apendice, pacientului în final i-au fost extrase trei bile magnetice de mici dimensiuni. Daunele au fost atât de mari, încât lui Ellis i-au fost scoși și câțiva centimetri de intestin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *