Tenismena Shuai Peng a fost ștearsă cu totul de pe internetul chinez

China contraatacă în cazul tenismenei chineze date dispărute, și are cu ce. Modul de reacție se suprapune fidel romanului “O mie nouă sute optzeci și patru” al lui George Orwell. China contraatacă în cazul tenismenei chineze date dispărute, și are cu ce. Modul de reacție se suprapune fidel romanului “O mie nouă sute optzeci și patru” al lui George Orwell.

Beijingul a încercat să minimalizeze povestea şocantă a jucătoarei de 35 de ani, care a susţinut că a fost violată de fostul vicepremier Zhang Gaoli.

Au apărut poze cu ea la un restaurant și o filmare participând la o școală de tenis, alături de niște copii – pentru a se demonstra că totul este în regulă.

Potrivit unei anchete realizate de BBC, numele sportivei a fost şters de pe internetul chinez Weibo, aproape în totalitate! În schimb, o căutare „Shuai Peng” pe Google (motor cenzurat și inaccesibil în China) returnează 29,5 milioane de rezultate!

Conform jurnaliştilor britanici, toate postările de pe Weibo despre cazul Shuai Peng au fost şterse. De asemenea, toate reţelele sociale din China, Douyin (gen TikTok), Kuaishou şi Bilibili (folosite pentru distribuirea clipurilor video) au fost cenzurate pe subiectul Shuai Peng – Zhang Gaoli. Ultimele filmări şi ştiri din presa internaţională despre acest caz nu se mai regăsesc nici ele în presa din China.

În schimb, dacă în www-ul chinez sunt căutate informaţii despre „Zhang Gaoli“ (presupusul abuzator al tenismenei), curg articolele în care fostul vicepremier e prezentat drept un erou naţional.

Citiți mai multe pe Editiadedimineata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *