Cine este Adina Florea, propunerea ministrului Justiției la șefia DNA

Tudorel Toader a făcut cunoscută propunerea sa pentru postul de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Aceasta este Adina Florea, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Adina Florea este procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Timp de mai mulţi ani, ea a condus Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, ulterior ocupând şi funcţia de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Ziarul Ziua de Constanța scria în 2011 că Adina Florea este un „nume temut în lumea infracțională de orice calibru din Constanța…celebră pentru clinciurile cu Radu Mazăre” . În 2010 Adina Florea dispunea redeschiderea dosarului în care fostul primar Radu Mazăre era acuzat că a purtat la o defilare de modă o uniformă nazistă.

ziuaconstanta.ro

În martie anul acesta presa relata despre un conflict iscat între procurorul Adina Florea și omul de afaceri din Constanța, Răzvan Dimoftache. Acesta din urmă o acuza pe Florea de faptul că nu i-ar fi permis să sune un avocat la alegere atunci când a fost reținut. De altfel, omul de afaceri din Constanța a continuat atacurile la adresa procurorului Florea, despre care scria pe pagina sa de Facebook că daca te combini cu persoana potrivita, este posbil orice, făcând referire la faptul că Florea ar fi avansat în carieră pe seama unui magistrat, Cristian Deliorga.

EVZ.ro

Dincolo de speculațiile din presă, Adina Florea are o experiență de 28 de ani în magistratură, iar ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spunea că îi cunoaşte pe unii dintre candidaţii înscrişi în concursul pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DNA și că le cunoaşte „evoluţiile profesoinale”, dar şi „atitudinile etice, morale”.

Propunerea ministrului Justiției pentru conducerea DNA urmează să fie trimisă la CSM, pentru avizul consultativ, apoi preşedintelui Klaus Iohannis, în vederea numirii în funcţie. Pentru postul de procuror-şef al DNA au existat şase candidaturi.

Ceilalţi cinci candidaţi pentru postul de procuror-şef al DNA au fost: Nicolae Lupulescu, procuror la Secţia Parchetelor Militare din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, detaşat la Ministerul Apărării Naţionale, în martie 2016, pentru o perioadă de trei ani, Gabriela Scutea de la Parchetul Curţii de Apel Braşov, fost procuror general adjunct al României şi fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Paula Tănase de la Parchetul Curţii de Apel Galaţi, care  a candidat şi în 2012 pentru conducerea DNA, Sorin Armeanu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, şi Andrei Bodean, procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, care a instrumentat dosare vizându-i pe Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *