Acuzații INCENDIARE la adresa lui Darius Vâlcov și Olguța Vasilescu! IMPLICAȚIILE publicării informațiilor cu caracter personal

MediaStandard.ro vă prezintă, în exclusivitate, o serie de poziții tranșante exprimate, pe Facebook, de o serie de jurnaliști cunoscuți, după ce puțin spus controversatul Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a publicat un act cu datele medicale ale unui protestatar anti-PSD, iar ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, s-a grăbit să insiste că gestul nu ar fi încălcat legea, întrucât ar fi vorba despre un… ”document administrativ”.

Atitudinea celor doi a scandalizat la culme spațiul online.

Sidonia Bogdan, jurnalist VICE”Penibile explicațiile Ministerului Muncii referitoare la actele medicale divulgate de mafiotul Vâlcov pe Facebook.

Olguța Vasilescu susține, prin ministerul pe care îl conduce, că actele respective erau administrative, nu medicale, deci nu erau secrete.Păi nu a zis nimeni că un act cu datele tale medicale ar fi secret de stat, dar în mod evident nu sunt publice. Actele respective sunt acte medicale devenite administrative pentru a putea beneficia de unele servicii din partea statului. Dar sunt date cu caracter personal. Asta nu schimbă moralmente gestul jegos al mafiotului Vâlcov care susținea recent, apropo de sandilău, că l-a căutat KGB să-l racoleze.

Olguța Vasilescu mai are o încercare, ca să ne convingă că nu e nimic rău în a intra cu bocancii în viața intimă a cuiva. Ar putea, de pildă, să-și publice singură ultimele adeverințe medicale luate de la medicul ginecolog. Până la urmă, ce mare chestie..”.

Magda Grădinaru, jurnalist Ziare.com”Angajatul spitalului – asistent, medic – si ministrul Sanatatii sunt egal responsabili de felul in care guvernul – prin consilierul Darius Valcov, prim-ministrul informal – a incalcat prima regula a democratiei, aceea de a-i lasa si proteja fiecarui individ spatiul privat.

Publicarea fisei medicale confidentiale a unui cetatean inseamna ca statul functioneaza panoptic, cu gauri in zidurile catre dormitoarele noastre. Dar mai inseamna ceva: un Guvern paranoic, care, de frica, devine despotic.

Se pot face si glume, dar nu cred ca mai e vremea lor”.

Mircea Marian, jurnalist Newsweek România”Părea greu, dar Olguța V. reușește să fie mai jegoasă decât Vâlcov: a sesizat corpul de control al ministerului, care a concluzionat că documentul publicat de Vâlcov despre starea medicală a lui Sandu Matei nu era secret. Mai mult, îl amenință pe Sandu Matei că-i ia pensia de invaliditate și copiii. ‹Corpul de control urmează sa verifice (…) dacă la vremea aceea a fost sesizată direcția de protecție a copilului și în ce mod au reacționat autoritățile pentru protejarea minorilor, dată fiind situația tatălui întreținător (sigur asta nu poate avea acum nicio repercusiune în sarcina domnului în cauza) și de ce beneficiază in continuare de pensie de invaliditate gradul 3›.

Zi de zi se ating noi culmi ale mizeriei, zi de zi…

Camelia Tabacufree-lancer și protestatară # Rezist”Acum cateva luni Veorica ii facea autisti pe opozanti de la Bruxelles care semnalau gravele derapaje ale coalitiei majoritare. Acum consilierul sau, lingourarul penal Darius Valcov, publica un document medical al lui unui protestatar, fara a avea legal acest drept, concluzionand zeflemitor ca e vorba de un ‹sandilau cu acte›. Da, PSD dispretuieste profund oamenii cu probleme de sanatate care nu isi permit sa-si doseasca fisele medicale la clinici luxoase si ferecate de pe afara, cum face protipendada mafiota. Da, penalii bogati din PSD rad pe seama celor care li se opun atunci cand descopera ca acestia au/au avut o problema de sanatate. Da, au ras si de Ilie Gazea.

Dar daca au ajuns atat de jos, daca au ajuns sa se preteze la ceva atat de josnic si murdar, inseamna ca sunt disperati si nu mai au solutii.
S., ia-i lingourile mafiotului!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *