Cel puțin șase directori ai Agenției americane pentru mass-media globală au fost eliberați din funcții

Într-o singură zi, cel puțin șase din cei zece directori executivi ai Agenției americane pentru mass-media globală (USAGM) au fost eliberați din funcții de către realizatorul de documentare Michael Pack, CEO-ul numit în iunie de Donald Trump.

Printre cei afectați de această decizie se numără și cel care a fost directorul general al USAGM înainte de venirea lui Pack, Grant Turner. Acesta revenise la rolul de director financiar al companiei, însă acum s-ar afla în concediu fără plată, informează NPR.

În aceeași situație se află și David Kligerman, consilierul general al agenției; Matthew Walsh, directorul adjunct pentru operațiuni; Shawn Powers, directorul principal de strategie; Oanh Tran, directorul executiv al USAGM; și Marie Lennon, directorul serviciilor de management, care se află de mai bine de trei decenii jumate în serviciul guvernului federal.

Cu toate că USAGM nu a ieșit până acum cu o poziție publică, un purtător de cuvânt al Agenției, care a dorit ca identitatea să-i rămână anonimă, a afirmat: „Am luat măsuri pentru a restabili integritatea și respectarea statului de drept în activitatea noastră la USAGM. Vom lua măsuri suplimentare pentru a readuce această agenție în zilele sale de glorie”.

În timp ce conducerea numită de către Administrația Trump în luna iunie sugerează că ar fi existat nereguli în interiorul Agenției, fost conducere îl acuză pe Pack că ar dori să-i pedepsească pentru că au vorbit despre „tiparele de gestionare greșită”, de când Pack a preluat în iunie și despre încălcările „firewallului” legal care îi protejează pe jurnaliștii USAGM de interferențele politice.

„Cred că aceasta sunt într-adevăr represalii pentru o mulțime de probleme pe care le-am adus în față”, a afirmat Grant Turner, într-un interviu pentru Voice of America, una dintre instituțiile media din portofoliul USAGM.

Principalele temeri care privesc noua conducere a Agenției se referă la transformarea Voice of America sau Radio Free Europe/Radio Liberty în distribuitori de propagandă în numele administrației Trump.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *