Dragoș Pătraru, amenințat de un fan al emisiunii Starea Nației: „Vreți să muriți așa precum Charlie Hebdo?”

Realizatorul Starea Nației, Dragoș Patraru, a povestit pe pagina sa de Facebook despre amenințările primite recent de un aparent fan al emisiunii. Printre mesajele de amenințare se numără și o referire la atentatul asupra redacției Charlie Hebdo.

Jurnalistul a afirmat în postare că echipa care se ocupă de emisiunea difuzată pe Prima TV a primit numeroase amenințări, inclusiv de la „polițiști, de procurori, de șefi de parchete locale, de judecători, de politicieni, de șefi de ANAF, de oameni din SRI sau de apropiați ai acestora, de cămătari, de proxeneți, de primari, de consilieri, de parlamentari, de preoți și de alți oameni ai bisericii, de enoriași, de oficiali ai guvernului, de miniștri”, însă acestea nu au fost băgate prea mult în seamă, întrucât le consideră „parte din meserie”.

Totuși, amenințările primite de această dată sunt diferite, întrucât vin de la o persoană care „pare a avea nu doar motivația necesară, ci și mijloacele prin care să pună amenințarea în practică”. 

Dragoș Pătraru continuă, povestind mesajele trimise de persoana în cauză înainte de amenințări: „După cum am constatat din istoricul mesajelor, omul e fan al emisiunii, a venit la redacție să facă poză cu mine, chiar a donat ceva produse pentru un caz de la Ceasul bun. Apoi, când am avut la emisiune un subiect despre arme, ne-a povestit despre ale lui și despre câte arme ilegale sunt în Maramureș. Și cum dacă trimitem mascații după el îi așteaptă fără frică, pentru că moartea este ceva natural. Ba, ne zicea să le transmitem mascaților să fie pregătiți să moară, pentru că acolo unde este el nici Dumnezeu nu poate face legea”.

Bărbatul care a trimis mesajele a făcut inclusiv referire la Charlie Hebdo, redacția care a fost ținta a trei atacuri (în 2011, 2015 și 2020). În atacul din 2015, cel mai grav dintre toate, și-au pierdut viața 12 persoane.

„«Vreți să muriți așa precum Charlie Hebdo?»
«Să mă piș pe cadavrele voastre!» (probabil pe-asta a învățat-o de la polițiștii de la secția 16 din București)
«Sunteți pregătiți pentru un Charlie Hebdo de România?»
«Să nu vă plângă jegurile după.»
«Pregătițivă să nu ziceți că nu ați fost avertizați.» (ar fi fost culmea să știe unde să pună cratimă, nu?)
«Când o să vă spânzurăm să nu mă întrebați de ce.» (ok, deci nu vom face pneumonie de la glonțul rece!)”, sunt o parte din mesajele primite de Dragoș Pătraru de la ”fanul” emisiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *