Google va contribui cu 25 de milioane de dolari la noul fond al UE pentru combaterea fake news

Compania americană Google a anunțat că va contribui cu 25 de milioane de dolari la noul fond al Uniunii Europene, menit să ajute la combaterea fake news.

Banii se vor duce către Fondul european de informare și mass-media, lansat de Fundația Calouste Gulbenkian și Institutul Universitar European săptămâna trecută, își propune să lupte cu dezinformarea cu ajutorul cercetătorilor, organizațiilor de fact check, ONG-uri și alte organisme aflate în interesul public, conform Reuters.

„În timp ce am navigat prin incertitudinea și provocările din ultimul an, s-a dovedit mai important ca niciodată ca oamenii să acceseze informații corecte și să sorteze fapte din ficțiune”, a declarat Matt Brittin, șeful EMEA Business & Operations de la Google, într-o postare pe blogul oficial.

Mai mult decât atât, Google a îndemnat și alte companii să se alăture eforturilor UE de a combate fake news-urile: „Fiind primii care contribuie la Fondul european pentru mass-media și informație, salutăm și încurajăm alte organizații să ne urmeze exemplul și să susțină această lucrare importantă. Este clar că există o cerere nesatisfăcută de finanțare și cercetare, cu mai puțin de unul din 10 europeni care au participat la orice formă de formare online de alfabetizare media, potrivit unui raport recent”.

Fondul, care urmează să se desfășoare pe o durată de cinci ani, va fi realizat cu ajutorul Observatorului european al mass-media digitale, un proiect creeat de Comisia Europeană anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *