Trump a lansat un site despre mandatul său. A omis însă cele două proceduri de impeachment sau criza Covid

Donald Trump a lansat un site menit să promoveze mandatul său la Casa Albă, însă omite părți mai puțin bune din timpul său petrecut în funcție, precum două puneri sub acuzare, criza Covid și protestele.

Pagina 45office.com este promovată ca fiind o platformă de unde susținătorii săi să afle informații despre cel de-al 45-lea președinte american, dar și un loc în care Trump își va continua campania „America first”, conform The Guardian.

Descrierea principală a site-ului, un text de 885 de cuvinte, afirmă că mandatul lui Trump a fost „cea mai extraordinară mișcare politică din istorie”. Printre reușitele enumerate, se numără detronarea dinastiilor politice, învingerea „instituției de la Washington” și a „oricărei structuri de putere înrădăcinată”.

„Președintele Trump a inaugurat o perioadă de creștere economică fără precedent, crearea de locuri de muncă, creșterea salariilor și venituri în plină expansiune”, se mai arată pe site, la secțiunea despre economia SUA.

Părțile mai puțin bune, reinterpretate

Site-ul vorbește și despre criza generată de Covid, însă în termeni favorabili. Site-ul lui Trump afirmă că cel de-al 45-lea președinte a gestionat pandemia cu succes. Totuși, SUA a avut cele mai multe pierderi de vieți umane din cauza virusului SARS-CoV-2 dintre toate statele care au înregistrat cazuri.

„Când a venit ciuma coronavirusului din China, afectând fiecare națiune de pe glob, președintele Trump a acționat devreme și decisiv”, se arată în text.

Nici cele două recorduri negative ale lui Trump nu apar pe 45office.com: a fost primul președinte american care a fost pus sub acuzare de două ori, dar și primul președinte al SUA care a pierdut de două ori votul popular.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *