Dezvăluirile lui Dragoş Pătraru aduc din nou în prim-plan problemele TVR

Dragoș Pătraru a făcut azi primele dezvăluir din seria celor care promit să facă publice ilegalitățile din conducerea TVR. În urma înregistrărilor apărute, Președintele Uniunii Salvați România (USR), Dan Barna și Președintele fondator al Mișcării România Împreună, Dacian Cioloș, au cerut demisia directorului general al TVR, Doina Gradea, cu motivarea că presiunile editoriale din televiziunea publică sunt inacceptabile.

Dragoș Pătraru a postat înregistrări în care Doina Gradea consideră că angajații televiziunii naționale trebuie să fie recunoscători PSD, care le-a oferit un buget mai mare și lasă să se înțeleagă că libertatea editorială este negociabilă, interesul TVR devenind acela de a răspunde la comenzile partidului, pentru că împarte bugetul.

În aceeași postare se aude cum Gradea insultă o jurnalistă, numind-o „cap de porc”, pentru că adresează întrebări incomode primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, iar alți angajați ar trebui ”tăiați”, deoarece nu-și văd interesul, sunt ”hateri înnăscuți”, lovind în cei care sunt la putere și care le dau bani.

Doina Gradea deține un blog și un grup de satiră al comunității „Oamenii susțin proiecte” numite „Troacă Comunitară- Oare sunt un porc?”. Nu se știe încă dacă jurnalista „cap de porc” conduce troaca porcilor comunitari și acesta este titlul ei oficial.

În finalul comunicatului, Dan Barna și Dacian Cioloș consideră că subordonarea și servirea politică postului public de televiziune în detrimentul informării oneste a publicului trebuie să înceteze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *