Conturile de social media ale lui Trump, penalizate din cauza afirmațiilor false privind virusul SARS-COV-2

Conturile de pe rețelele de socializare Facebook și Twitter ale președintelui Statelor Unite ale Americii au fost restricționate, din cauza afirmațiilor pe care acesta le-a făcut în mediul online privind virusul SARS-CoV-2.

Concret, cele două platforme l-au penalizat pe Donald Trump pentru publicarea unui interviu cu el, în cadrul căruia a afirmat că „copiii sunt aproape – și aș spune cu siguranță – aproape imuni de această boală”, conform BBC.

„Au devenit mai puternici, greu de crezut, nu știu cum vă simțiți în acest sens, dar au sisteme imunitare mult mai puternice decât o facem într-un fel pentru asta”, a mai spus liderul de la Casa Albă.

Pentru că ar fi propagat dezinformare cu privire la noul coronavirus, Facebook a șters postarea, în timp ce Twitter ar fi blocat un cont de campanie al lui Donald Trump până când a fost eliminat un tweet al aceluiași clip.

„Acest videoclip include afirmații false conform cărora un grup de oameni este imun de la COVID-19, ceea ce reprezintă o încălcare a politicilor noastre privind dezinformarea COVID dăunătoare”, a afirmat un purtător de cuvânt al companiei conduse de Mark Zuckerberg.

Mai multe organizații medicale au subliniat că copiii nu sunt feriți de COVID-19, printre care și OMS. Studiile recente arată că, în timp ce copiii pot să ia virusul și să îl transmită mai departe, formele pe care aceștia le fac sunt, în mare parte, ușoare. Un studiu recent realizat în SUA asupra cazurilor de coronavirus la copii a descoperit că aproape unul din cinci pacienți nu aveau simptome, iar unul din cinci a dezvoltat leziuni pulmonare în timpul infecției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *