Ediție istorică a New York Times. Ziarul american a publicat o mie de necrologuri ale decedaților de COVID-19

Ediția din 24 mai 2020 a New York Times este una istorică. Într-o încercare de a atrage atenția asupra tragediei prin care SUA trece, ziarul american a publicat o mie de necrologuri ale persoanelor care au murit de COVID-19.

Prima pagină a ediției este deschisă de aproximativ 1000 de nume, însoțite de vârsta și o scurtă descriere a celui care a trecut în neființă. Titlul este ”Decese din SUA aproape 100.000, o pierdere incalculabilă”, cu un subtitlu pe măsură: ”Nu erau pur și simplu nume dintr-o listă. Au fost noi”.

”Numerele singure nu pot măsura posibil impactul coronavirusului în America, indiferent dacă este numărul de pacienți tratați, slujbe întrerupte sau vieți scurtate. Pe măsură ce țara se apropie de un punct de referință sumar de 100.000 de morți atribuite virusului, The New York Times a parcurs necrologuri și observațiile de deces ale victimelor. Cele 1.000 de persoane de aici reflectă doar 1 la sută din bilanț. Nici unul nu era doar un număr”, se mai arată pe prima pagină a publicației.

În câteva ore de la distribuirea pozei cu prima pagină pe Twitter, postarea a adunat 61.000 de distribuiri și mai mult de 11.600 de reacții.

Prima pagină a ediției din 24 mai 2020 poate fi vizualizată AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *