Ambasada SUA la București se delimitează de afirmațiile lui Giuliani

Guvernul Statelor Unite ale Americii nu comentează opiniile sau concluziile unor persoane fizice, cetăţeni americani, precizează purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA la Bucureşti, Donald L. Caroll, cu referire la scrisoarea pe care Rudolph Giuliani a transmis-o recent preşedintelui Klaus Iohannis şi preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.

 

”Vă sugerez să îl contactați pe domnul Giuliani pentru comentarii cu privire la declarațiile prezentate ca fiind ale sale. Guvernul SUA nu comentează opiniile sau concluziile unor persoane fizice, cetățeni americani.
Așa cum s-a menționat în declarația comună a Ambasadei Statelor Unite la București și a principalilor parteneri europeni ai României, din 28 iunie, până recent, România a demonstrat un progres considerabil în combaterea corupției și construirea unui stat de drept eficient. Îi încurajăm pe români să continue pe această cale.
Urmărim cu atenție schimbările la codurile penale și de procedură penală și ne menținem îngrijorarea că mai multe dintre ele pot împiedica cooperarea internațională în domeniul aplicării legii și pot afecta negativ lupta împotriva unei serii de infracțiuni.
Încurajăm toate părțile implicate să reexamineze răspunsul experților juridici români precum Consiliul Superior al Magistraturii și al experților internaționali cum sunt Grupul Statelor împotriva Corupției (GRECO) al Consiliului Europei și Comisia de la Veneția”, se arata în raspunsul Ambasadei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *