Angajații TikTok dezvăluie condițiile de muncă toxice: Am dezvoltat tulburări de somn
TikTok este una dintre cele mai mari platforme de socializare din lume și, conform unor surse interne, unul dintre cele mai toxice locuri de muncă din domeniul tech. De la anxietate, tulburări de somn și stres emoțional, cultura organizațională a companiei pare să pună o presiune imensă pe umerii angajaților.
The Wall Street Journal a vorbit cu actuali și foști angajați ai sediului companiei din Los Angeles. Conform acestora, mediul de lucru este unul extrem de toxic și i-a forțat de multe ori să recurgă la sesiuni de terapie pentru a face față presiunii.
Pe lângă toate astea, TikTok impune anumite întâlniri obligatorii ce reunesc echipe atât din SUA, cât și din China. Angajații spun că, în medie, aceste întălniri se ridică la 85 de ore pe săptămână și sunt nevoiți să lucreze în weekend-uri pentru a reuși să fie la timp cu munca pe care o au de făcut. O fostă angajată a spus că s-a simțit atât de constrânsă de a fi prezentă la o serie de întâlniri încât a preferat să sângereze în pantaloni în loc să plece să folosească un tampon.
Aceste întâlniri sunt atât de exagerate încât angajații sunt nevoiți să lucreze până târziu în noapte pentru că există diferențe între fusul orar din Los Angeles și Beijing.
”De fapt, cred că am dezvoltat o tulburare de somn din cauza faptului că lucram atât de târziu seara. Faptul că știu că majoritatea angajaților sunt în picioare când eu ar trebui să dorm, îmi provoca o mare anxietate noaptea”, a declarat o fostă angajată într-un videoclip postat pe canalul ei de YouTube.
”Nu așa merg lucrurile aici”, acesta a fost răspunsul pe care un fost manager al TikTok l-a primit după ce a obiectat că trebuie să lucreze un întreg weekend, deși proiectul la care lucra era în grafic. El a declarat pentru WSJ că ăsta a fost momentul când a decis să demisioneze.
Motivul pentru care mulți dintre cei care lucrează pentru TikTok îndură aceste condiții este că li se promit sume considerabile de bani în momentul în care companie va decide să se listeze public la bursa de valori. Doar că planurile pentru a face asta au fost oprite de autoritățile din China care au spus că o astfel de mișcare ar putea produce efecte negative asupra siguranței datelor utilizatorilor. A trecut aproape un an de la această decizie a oficialilor chinezi și, deocamdată, nu se știe când (și dacă) TikTok va fi listată public.
”Am făcut o serie de ajustări ale practicilor și culturii noastre de lucru pentru a ne atinge obiectivul de a construi și de a promova o echipă care să fie pregătită să sprijine comunitatea noastră globală în creștere. Încurajăm o cultură a transparenței și a feedback-ului și ne angajăm să construim o platformă și o afacere echitabilă care să permită atât comunității noastre, cât și angajaților noștri să prospere”, a declarat compania citată de Wall Street Journal.
Despre programul de întâlniri obligatorii, TikTok a spus că este inevitabil că unele dintre ele depășesc mai multe fusuri orare, însă asigură că face tot ce poate pentru a oferi flexibilitate angajaților.
Nici că se putea un răspuns mai distopic de atât. WSJ a consultat doar angajații sediului din Los Angeles; dacă un tratament similar au parte și angajații din Europa, încă nu știm, dar e clar că mediul de lucru din cadrul companiei este foarte toxic și vine la pachet cu stres emoțional.
Articole asemănătoare
Un alt spot publicitar despre pâine și Covid e discutat de CNA
Amplitudinea Facebook: deși numărul utilizatorilor continuă să crească, timpul petrecut pe platformă a scăzut
Președintele Braziliei, dat în judecată de jurnaliști pentru că și-a dat masca jos, deși știa că este infectat cu coronavirus
Ilegalități cu criptomonede: Codul Penal va fi modificat
Google le-a cerut traducătorilor de rusă să nu facă referire la un „război” în Ucraina