Alegerile Prezidențiale, confuze pentru români. Alexandru Cumpănașu este cel mai căutat candidat
În urma tragediei de la Caracal, unchiul Alexandrei Măceșanu, Alexandru Cumpănașu este cel mai căutat dintre actualii candidații la Președinția României, pe Google. În urma incidentului de la Caracal, ce a șocat o țară întreagă, numele persoanei de interes politic i-a întrecut în căutări pe ceilalți posibili lideri.
Față de restul candidaților, Cumpănașu se plasează în fruntea primelor trei cele mai căutate persoane care participă în lupta pentru Cotroceni, cu 119.000 de căutări, fiind urmat de: Viorica Dăncilă și Theodor Paleologu. Dăncilă are 108.870 de căutări, cele mai multe numărându-se în perioada 10-12 octombrie, fiind datorate moțiunii de cenzură. Paleologu are 87.720 de căutări, alăturându-se celorlalți doi candidați ce au fost căutați masiv, sugerează studiul făcut de agenția TargetWeb, conform paginademedia.ro.
Pentru alți candidați precum Dan Barna, Klaus Iohannis, Mircea Diaconu nu s-a înregistrat un număr semnificativ de căutări, cel mai puțin căutat fiind Kelemen Hunor, având aproximativ 5.130 de căutări.
Pe Google se arată interesul țării legat de alegerile prezidențiale, obsdervându-se dorința poporului de a se informa întru-totul înainte de marele eveniment cu caracter politic. Întrebările precum ,,Cine este Alexandru Cumpănașu?”, ,,Cine câștigă Alegerile Prezidențiale?”, ,,Când sunt alegerile?”, ,,Cine candidează la președinție?” sunt printre cele mai des întâlnite.
Putem spune că românii se confruntă din ce în ce mai des cu întrebarea ,,Eu cu cine votez?” din comedia lui Caragiale ,,O scrisoare pierdută”, întrucât partidele politice generează o curiozitate cât mai mare. Pe primul loc se află USR, cu peste 32.000 căutări, urmat de PSD cu 22.200 de căutări și PNL cu peste 8.000 de căutări.
Articole asemănătoare
Truth, platforma de socializare a lui Donald Trump, s-a lansat la pachet cu o mulțime de probleme
România sporește măsurile preventive împotriva coronavirus. Zborurile din și spre Italia, anulate
Nu lăsa adevărul să strice o știre buna! Loteria informațiilor pe surse în online-ul românesc
Traseul unui fake news – implicarea FBI în cazul de la Caracal
Miniștrii spun lucruri trăsnite: Valentin Popa