
Pakistan deblochează Wikipedia: „Efectele neintenționate ale acestei interdicții depășesc beneficiile sale”
Wikipedia a revenit online în Pakistan, în urma intervenției prim-ministrului care a cerut ca sancțiunea platformei să fie ridicată.
Enciclopedia online era blocată de pe 3 februrarie, acuzată de autoritatea de reglementare media din Pakistan că oferă acces la conținut profanator. Acum, însă, prim-ministrul Shehbaz Sharif a ordonat ca Wikipedia să revină online, demarând și o anchetă care va analiza decizia de blocare a platformei.
Ministrul Telecomunicațiilor a postat declarația de presă semnată de premier și a menționat că acesta „ordonat ca site-ul Wikipedia să fie restaurat cu efect imediat. De asemenea, prim-ministrul a constituit un comitet al cabinetului pentru chestiuni legate de Wikipedia și de alte conținuturi online”.
Prime Minister @CMShehbaz has directed that the Wikipedia website be restored with immediate effect. The Prime Minister has also constituted a Cabinet Committee on matters related to Wikipedia and other online content. pic.twitter.com/fgMj5sqTun
— Marriyum Aurangzeb (@Marriyum_A) February 6, 2023
Într-o declarație pentru AFP, Wikipedia Foundation spune că a fost informată că „Autoritatea de Telecomunicații din Pakistan (PTA) a fost îndrumată să restabilească accesul la Wikipedia și sperăm să vedem în curând reluat traficul online în Pakistan”.
În declarația prim-ministrului Sharif, acesta argumentează că „efectele neintenționate ale acestei interdicții generale depășesc beneficiile sale”, iar Wikipedia „sprijină diseminarea de cunoștințe și informații pentru publicul larg, studenți și mediul academic”.
Anterior, purtătorul de cuvânt al PTA a spus că site-ul a fost blocat pentru că a refuzat să elimine conținutul profanator, însă nu a indicat despre ce articol ar fi vorba. Autoritatea guvernamentală precizase că discută în continuare cu Wikipedia și va ridica suspendarea doar dacă ordinul va fi respectat.
Articole asemănătoare
Reacțiile la lista AUR sau de ce manifestările extremiste nu trebuie ignorate
O poză cu un festival de muzică, prezentată pe social media ca fiind de la un miting pro-Trump
Doar 6% dintre români cred că virusul SARS-CoV-2 nu există
Editiadedimineata.ro | STUDIU: Persoanele infectate pentru a doua oară cu COVID-19 nu au mai răspândit virusul
Teodorovici și-a cerut abia după 4 zile scuze pentru insultele adresate unei jurnaliste