Demisie la vârful TikTok. Kevin Mayer a renunțat la funcția de director general după mai puțin de șase luni

Cel care ar fi trebuit să fie ”colacul de salvare” al TikTok, directorul general Kevin Mayer, a renunțat la funcția sa după mai puțin de șase luni.

Mayer a părăsit compania pe fondul disputelor neîntrerupte cu administrația lui Donald Trump și discuțiile de vânzare. Acesta și-a anunțat plecarea printr-un e-mail intern, relatează The Verge, citând Financial Times, publicația care a dezvăluit informația.

„În ultimele săptămâni, întrucât mediul politic s-a schimbat brusc, am făcut o reflecție semnificativă asupra a ceea ce vor necesita schimbările structurale ale companiei și ce înseamnă pentru rolul global la care m-am înscris. Pe acest fundal și, așa cum ne așteptăm să ajungem la o rezoluție foarte curând, am dorit să vă anunț pe toți că am decis să părăsesc compania”, a afirmat Mayer în mail.

Locul acestuia va fi luat deocamdată de Vanessa Pappas, managerul general.

Kevin Mayer a fost adus de la Disney de către ByteDance în urmă cu aproximativ jumătate de an, pe vremea când compania începuse să iasă din sfera de influență a Chinei. Totuși, Administrația Trump a amenințat că va închide TikTok dacă aceasta nu este cumpărată de o companie americană.

Microsoft a deschis negocierile cu compania chineză, însă de atunci și companii precum Oracle și Netflix și-au manifestat interesul de a achiziționa aplicația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *