China își avertizează cetățenii să se comporte potrivit sau ”vor fi pedepsiți”

Spre sfârșitul lunii septembrie, sistemul de ”credit social” al Chinei a fost dezvăluit. E clar faptul că acesta a fost mai repede criticat de către restul lumii, decât îmbrățișat, în contextul în care viața cetățenilor va avea de suferit prin restricții dure.

Recent, un jurnalist liber-profesionist, James O’Malley, a publicat pe Twitter un video prin care guvernul chinez avertizează pasagerii să se comporte potrivit sau vor fi pedepsiți, conform Business Insider.

CITIȚI ȘI: Literatura distopică devine realitate în China: cetățenii vor fi supravegheați și vor primi ”credit social”

Imaginile sunt suprinse într-un tren pe ruta Beijing – Shanghai. Vocea de femeie explică, în engleză, că toate persoanele trebuie să respecte regulile. În caz contrar, ei vor fi ”pedepsiți în conformitate cu regulile, iar comportamentul va fi întrgistrat într-un sistem individual de credit social”.

Cu toate astea, jurnalistul specifică pe Twitter că nu a fost informat dacă și acțiunile turiștilor vor fi înregistrate.

Este de notat faptul că sistemul implementat de guvernul chinez va fi complet la sfârșitul anului 2020, însă există deja cazuri de persoane care au fost pedepsite: un student nu a fost admis la o facultate din cauză că tatăl său n-a putut plăti un împrumut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *