Zvonurile s-au adeverit: Pro TV își schimbă proprietarul. Tranzacția va fi finalizată anul viitor

De la începutul acestui an, se vorbea despre posibilitate ca Central Media Entreprises – compania ce adminsitrează atât Pro TV, cât și alte televiziuni din Bulgaria, Cehia, Slovacia și Slovenia – să vândă brandul românesc. Recent, aceste zvonuri au fost confirmate.

Pro TV, împreună cu compania-mamă, va fi achiziționată de către grupul PPF, cu sediul în Olanda, deținut de către Petr Kellner, cel mai bogat ceh. Tranzacția, ce urmează probabil a se finaliza în a doua parte a anului 2020, a fost estimată la 2,1 miliarde de dolari, informează Paginademedia.ro.

Anunțul făcut de către cele două companii subliniază necesitatea întrunirii mai multor termeni înainte de a finaliza tranzacția. PPF subliniază, în comunicatul de presă, că fuziunea dintre grupul lui Kellner și compania-mamă a Pro TV va trebui aprobată de către toți acționarii, apoi de către Comisia Europeană și alte autorități regionale.

Acționarul majoritar al PPF susține că achiziția grupului CME ”va completa și va consolida în continuare operațiunile de telecomunicații din Europa Centrală și de Est”.

”Dorim să valorificăm sinergiile naturale dintre crearea de conținut și distribuția acestuia, cu scopul de a dezvolta în continuare afacerile noastre de telecomunicații și mass-media”, a mai spus Kellner.