YouTube, noi măsuri împotriva teoriilor conspiraționiste care incită la violență. QAnon este vizată

YouTube se alătură marilor companii tehnologice care, pe ultima sută de metri înainte de alegerile prezidențiale din SUA, iau măsuri împotriva dezinformării.

Astfel, compania a afirmat că videoclipurile ce promovează teorii conspiraționiste care incită la violență, printre care se numără și QAnon, vor fi șterse. În postul de pe blog, YouTube a afirmat că vechile condiții de utilizare i-au permis să „elimine zeci de mii de videoclipuri QAnon”, informează BBC.

Totuși, schimbarea regulilor este necesară, după spusele companiei, pentru a face „încă un pas în eforturile de a reduce ura și hărțuirea”.

„Astăzi extindem în continuare atât politicile noastre de ură, cât și de hărțuire, pentru a interzice conținutul care vizează o persoană sau un grup cu teorii ale conspirației care au fost folosite pentru a justifica violența din lumea reală”, a afirmat compania.

Măsuri similare au adoptat și Twitter și Facebook, însă pare că adepții QAnon reușesc să treacă și de noile filtre ale rețelelor de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *