Republicanii acuză Facebook de prejudecată anticonservatoare, pentru a revizui interdicția lui Trump

Consiliul de supraveghere Facebook urmează să ia o decizie în privința interdicției aplicate de rețeaua de socializare lui Donald Trump – prilej cu care republicanii acuză prejudecăți anticonservatoare în modul de aplicare a regulilor platformei.

Republicanii din Comisia Judiciară din Camera Reprezentanților au semnat o scrisoare în care afirmă că standardele de deplatformatizare ale Facebook nu sunt aplicate într-un mod corect și neutru”, cei defavorizați fiind conservatorii, informează Axios.

„Cazurile în care punctele de vedere ale conservatorilor au fost cenzurate, blocate, diminuate dăunează schimbului liber de idei și afectează iremediabil credința americanilor conservatori în corectitudinea unor actori pretins neutri precum Facebook”, scrie Ken Buck în scrisoare. Pe lângă acesta, au semnat și alți nouă parlamentari republicani, precum Darrell Issa, Jim Jordan și Matt Gaetz.

citiți și: SUNT REȚELELE DE SOCIALIZARE ANTI-CONSERVATOARE? UN STUDIU SUSȚINE CĂ AFIRMAȚIA ESTE „O FORMĂ DE DEZINFORMARE”

Una dintre acțiunile considerate a fi părtinitoare de către republicani este limitarea știrilor privindu-l pe Hunter Biden. Totuși, e important de menționat că un studiu realizat de Universitatea din New York arată că afirmația conform căreia rețelele de socializare cenzurează conservatorii este nefondată, ba chiar „o formă de dezinformare: o falsitate fără dovezi fiabile care să o susțină”. 

În ciuda faptului că documentul nu cere Facebook Oversight Board să ia o decizie sau alta în cazul lui Donald Trump, aceasta se află în plină dezbatere publică în ceea ce privește soarta fostului lider de la Casa Albă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *