YouTube a blocat conturile unor televiziuni ucrainene, asociate cu un aliat al Kremlinului

Conturile de YouTube ale unor televiziuni ucrainene au fost blocate de către platformă, pe motiv că acestea ar fi fost asociate cu un aliat al președintelui rus, Vladimir Putin.

Anunțul a fost făcut de Guvernul de la Kiev, care susține că YouTube se alătură eforturilor de a stopa propagandar rusă din spațiul ucrainean. Conturile posturilor ZiK, 112 Ukraine și NewsOne ar fi fost dezactivate în acest weekend, conform Reuters.

„Suntem mulțumiți că o companie americană atât de influentă este dispusă să coopereze atunci când se referă la probleme de securitate națională ucraineană și dezinformare rusă”, a declarat Ambasada Ucrainei la Washington, într-un tweet.

Și ministrul Culturii, Oleksandr Tkachenko, a mulțumit platformei de videosharing pentru că a răspuns la cererea guvernului ucrainean. Acesta a numit canalele „parte a războiului propagandistic al Rusiei împotriva Ucrainei”.

În luna februarie, autoritățile de la Kiev au blocat cele trei televiziuni ucraineane, acuzându-le că sunt instrumente de propagandă rusă și parțial finanțate de Kremlin.

Proprietarul listat al canalelor este Taras Kozak, un parlamentar al partidului Platforma opoziției – pentru viață. Kozak este și asociatul lui Viktor Medvedchuk, un politician proeminent din opoziție care nu se ferește să afirme că Vladimir putin este nașul fiicei sale.

În aceeași măsură, Kremlinul spune că legătura cu parlamentarul reprezintă eforturile Rusiei de a menține o figură de opoziție proeminentă care spune că Putin este naș fiicei sale. Kremlinul a declarat că contactele sale cu Medvedchuk reprezintă eforturile Rusiei de a menține legături cu „lumea rusă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *