Snapchat, investigată în Marea Britanie cu privire la conturile utilizatorilor minori

Snapchat este cercetată de autoritățile britanice din cauza conturilor deținute de minori. În mod normal, platforma ar trebui să facă eforturi constante de a limita accesul persoanelor sub 13 ani, însă oficialii se îndoiesc că acest lucru este respectat.

Ancheta ICO, autoritatea de reglementare a datelor din Marea Britanie, a început după ce mai multe plângeri publice legate de numărul mare de conturi deținute de minori au fost înainte. Conform Reuters, Snapchat a eliminat câteva conturi, însă Ofcom (agenția de reglementare media din MB) estima că numărul real de minori ce folosesc platforma este de ordinul miilor.

Împărtășim obiectivele ICO (Information Commissioner’s Office) de a ne asigura că platformele digitale sunt adecvate vârstei și sprijină obligațiile stabilite în Codul copiilor. Continuăm să purtăm discuții constructive cu ei cu privire la activitatea pe care o desfășurăm pentru a realiza acest lucru”, a declarat un purtător de cuvânt al Snap, compania-mamă a Snapchat.

Sursele citate de Reuters spun că ICO a vorbit cu utilizatori și alte autorități de reglementare pentru a stabili dacă Snap face suficiente eforturi de a opri minorii să-i acceseze platforma. Dacă va fi găsită vinovată, compania riscă o amendă de până la 4% din cifra globală de afaceri.

Snapchat nu este singura platformă luată la ochi de autoritățile britanice. În luna aprilie, TikTok a fost sancționată cu peste 14 milioane de euro din cauza unor acuzații similare; proasta gestionare a datelor utilizatorilor minori și că TikTok „nu a făcut suficiente eforturi pentru a verifica cine le folosea platforma și nu a luat măsuri suficiente pentru a elimina minorii care o făceau”.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *