Andi Manciu și-a anunțat plecarea de la vârful Grupului de Comunicare Strategică

Șeful Grupului de Comunicare Strategică, Andi Manciu, și-a anunțat la începutul acestei săptămâni demisia din funcția pe care a ocupat-o mai bine de un an și și șase luni.

Coordonatorul GCS a afirmat că va elibera funcția de consilier de stat la Palatul Victoria la începutul lunii mai. Acesta nu a menționat dacă știe cine îi va lua locul sau ce va face după, conform Hotnews.

„M-am hotărât să solicit eliberarea mea din funcție începând din 1 Mai. S-a făcut aproape un an și jumătate în care m-am ocupat în calitate de consilier de stat de coordonarea comunicării guvernamentale. O perioadă dificilă, încărcată, plină de provocări și de momente care îmi vor rămâne în minte pentru multă vreme de acum încolo. Acum e momentul să pun punct și alții să preia această responsabilitate. (…) Le transmit aprecierea mea celor din Direcția de comunicare a Guvernului, pentru faptul că au ținut pasul cu un ritm, uneori, infernal. De prea multe ori munca acestor oameni este văzută ca un dat, ceva ce vine de la sine. Nu este așa! Acolo în spate sunt persoane care zilnic sunt preocupate să facă lucrurile să funcționeze, și prea puțini le realizează sau apreciază eforturile”, a scris Andi Manciu pe Facebook.

Amintim că jurnalista Emilia Șercan a publicat, la jumătatea acestei luni, un material în care era prezentată componența Grupului de Comunicare Strategică, cel care s-a ocupat încă de la începutul crizei epidemiologice din România de comunicarea oficială, inclusiv de furnizarea bilanțului zilnic de îmbolnăviri și decese.

Până la apariția articolului de la PressOne, identitatea celor 19 membri ai GCS era necunoscută – cu excepția lui Andi Manciu, al cărui rol a fost dezvăluit în presă pe 15 octombrie -, în ciuda faptului că au existat numeroase solicitări ale presei și trei interpelări parlamentare pentru dezvăluirea componenție GCS.

Conform articolului publicat pe PressOne, 12 dintre cei 19 componenți ai GCS au grade militare sau de poliție, iar toți sunt șefi ai departamentelor de comunicare din diferite instituții. Mai mult, autoritățile medicale de sănătate publică, precum INSP, nu au vreun reprezentant în Grup.