Un fost jurnalist rus a fost pus sub acuzare pentru trădare. Alți ziariști, arestați pentru că manifestau în favoarea sa

Un fost jurnalist rus, care a ocupat până de curând funcția de consilier al directorului agenţiei spaţiale Roskosmos, a fost pus sub acuzare pentru trădare.

Ivan Safronov se află încă de săptămâna trecută în spatele gratiilor, după ce forţele de securitate din Rusia l-au acuzat de transmiterea de secrete militare către Cehia. Anchetatorii susțin că, ulterior, informațiile ar fi ajuns în SUA, conform Financial Intelligence, care citează Reuters.

Deși nu se știu foarte multe detalii privind faptele pentru care Safronov este acuzat, avocatul fostului jurnalist susține că ar fi vorba de informații privind livrările de armament rusesc în Orientul Mijlociu şi Africa.

Alți 12 reporteri ar fi fost arestați de către poliție după ce au protestat în fața închisorii în care consilierul este ținut. Aceștia susțin că la mijloc ar fi vorba de o tentativă de intimidare, cerând astfel desecretizarea dosarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *