Un sfert dintre americani cred că sunt conduși de pedofili sataniști

Un studiu care analizează credințele din interiorul fiecărui grup politic din SUA arată că un sfert dintre americani cred că sunt conduși de pedofili sataniști, idee care stă la baza mișcării QAnon.

Raportul Public Religion Research Institute (PRRI) arată că 15% din americani sunt de acord cu afirmația că „guvernul, mass-media și lumea financiară din SUA sunt controlate de un grup de pedofili care se închină lui Satana și care conduc o operațiune globală de trafic de copii”, conform The Independent.

Cei mai predispuși să răspundă afirmativ sunt republicanii: 23% s-au declarat de acord cu afirmația anterioară, spre deosebire de independenți (doar 14%) și democrați (8%).

O altă întrebare respondenților s-a referit la venirea unei „furtuni care va da la o parte elitele de la putere și va restabili liderii de drept”. Unul din cinci participanți a răspuns pozitiv la întrebare.

PRRI a vrut să afle și dacă respondenții consideră că violența este o metodă prin care America poate fi salvată, afirmație cu care doar 15% dintre americani au fost de acord, însă cei mai mulți sunt republicani (28%).