Nelu Tătaru, despre creșterea mare a numărului de cazuri de coronavirus: „Facem o propunere spre starea de urgență”

De la ieșirea din starea de urgență și relaxarea restricțiilor, România a intrat pe o pantă ascendentă a numărului de cazuri confirmate zilnic. În acest context, ministrul Sănătății a anunțat că Guvernul analizează posibilitatea de a reinstaura starea de urgență.

În cadrul unei declarații de presă susținută în prima parte a zilei de miercuri, 8 iulie, Nelu Tătaru le-a spus jurnaliștilor că necesară implementarea unor măsuri care să readucă România la un număr cât mai mic de cazuri confirmate, informează Digi24.ro.

Tătaru a subliniat necesitatea unei legislații adecvate, afirmând chiar că ia în considerare instituirea stării de urgență.

„Gestionăm o criză a pandemiei, vreau să avem o legislație care să ne permită să ne desfășurăm activitatea, să revenim la acele cazuri de 100 și ceva de infectări pe zi. Facem o analiză, facem o propunere spre starea de urgență”, a spus ministrul.

În plus, ministrul Sănătății susține că este necesar ca fiecare cetățean să respecte măsurile și recomandările autorităților: „Mesajul meu este și va fi respectarea regulilor – respectarea distanțării fizice, respectarea principiilor de igienă, respectarea indicației medicului și, chiar dacă nu avem o formă legislativă în acest moment, internarea în spital, tratarea în spital. Trebuie să respectăm aceleași reguli pe care le-am respectat și până acum”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *