Pandemia a schimbat modalitățile de angajare: cu 35% mai multe aplicări online față de aceeași perioadă a anului trecut

Pandemia de coronavirus a schimbat și modalitățile de angajare, înregistrându-se o creștere de 35% în rândul aplicațiilor online. 

În luna iunie 2020, când țările incepeau sa revină la normal după primul val de coronavirus, 1,2 milioane de cereri pentru un nou job au fost înregistrate online, conform Bursa.ro, care citează un studiu realizat de platforma de recrutări online Ejobs.

Cifra avansată reprezintă o creștere de 35% față de aceeași perioadă a anului trecut și de 20% față de luna mai a anului 2020.

CEO-ul platformei susține că un motiv al creșterii este reînceperea activității de către marile companii, precum și concedierile semnificative făcute în timpul stării de alertă.

În luna mai, atunci când am ieşit din starea de urgenţă şi companiile au reînceput să angajeze, ne aşteptam la o explozie a numărului de aplicări, mai ales în condiţiile în care, într-un timp foarte scurt, aproxi­mativ 500.000 de români au rămas fără job. Cu toate acestea, dorinţa puternică a românilor de a-şi schimba locul de muncă s-a văzut şi în iunie, ba chiar mult mai pronunţat decât în luna anterioară şi am ajuns la cel mai mare număr de aplicări din istoria eJobs – 1,2 milioane”, a afirmat Bogdan Badea

Mai mult decât atât, acesta susține că și anunțurile companiilor au fost mai multe decât în mod normal, remarcându-se în iunie „un plus de 35.000 faţă de luna precedentă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *