Uite știrea, nu mai e știrea! Agențiile ruse RIA și TASS au publicat articole privind mutarea trupelor aflate la est de Nipru

Agențiile de presă ale Rusiei, RIA și TASS, au făcut o gafă de proporții enorme, în decursul zilei de luni. Ambele au publicat articole privind mutarea trupelor aflate la est de fluviul Nipru din Ucraina „pe poziții mai favorabile”, ca ulterior să le șteargă și să le ceară scuze cititorilor.

Concret, RIA Novosti a dat trei alerte care afirmau că comandamentul grupului de forțe Dnepr al Rusiei a decis relocarea trupelor în „poziții mai favorabile” la est de Nipru. Ulterior, forța Dnepr își va elibera o parte din trupe pentru a fi desfășurate în ofensive pe alte fronturi, informează Hotnews.

RIA a mai precizat că mișcarea trupelor a fost aprobată de comandamentul militar rus, după ce argumentele Dnepr au fost analizate.

Și agenția TASS a dat o știre în regim de alertă pe același subiect. Ambele instituții media de stat au retras articolele la câteva minute de la publicare și și-au cerut scuze pentru greșeală.

O reacție a venit și din partea Ministerul Apărării, care a catalogat informația privind regruparea trupelor în regiunea Nipru ca fiind „falsă”. Mai mult, forțele armate ale Rusiei au catalogat diseminarea acestei știri, ce ar fi venit de la centrul de presă al Ministerului Apărării, ca fiind „o provocare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *