Șeful Microsoft: Rusia foloseşte dezinformarea în tensiunile din Orientul Mijlociu

Tensiunile politice din Orientul Mijlociu sunt exploatate de Rusia în propriul beneficiu prin intermediul dezinformării, spune președintele companiei americane Microsoft, Brad Smith.

Aflat în Paris cu ocazia Forumului pentru Pace, el a vorbit cu Radio France International despre provocările pe care giganții tehnologici precum Microsoft le au în contextul actual, dar și în promovarea păcii, conform G4Media.ro.

„Primul (răspuns) este cel pe care Microsoft şi alte companii îl urmăresc, creând instrumente tehnologice care facilitează detectarea conţinutului manipulat, modificat, alterat, inclusiv prin utilizarea inteligenţei artificiale, astfel încât să fie mai uşor de depistat”, a spus el.

Smith a afirmat că inteligența artificială poate fi o unealtă benefică în depistarea campaniilor de dezinformare.

„Devenim foarte buni la identificarea unei campanii ruseşti, ca atunci când au încercat să le spună oamenilor să nu se vaccineze împotriva Covid. Sau, astăzi, când vedem dezinformarea rusă în Orientul Mijlociu”, a explicat el. Mai mult, șeful Microsoft afirmă că există trei opțiuni pentru companii: să nu adreseze problema, să șteargă conținutul fals sau să îl eticheteze.

„Nu există un consens social cu privire la ceea ce ar trebui să facă firmele”, a mai spus Smith.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *