Twitter spune că numărul de utilizatori a crescut de când Musk a preluat compania

Numărul de utilizatori zilnici a crescut pe Twitter după preluarea companiei de către Elon Musk. Denumiți mDAUs (utilizatori zilnici monetizabili), acest tip de utilizatori reflectă potențialul de creștere pe care platformele de socializare îl au.

Conform unor documente interne analizate de The Verge, numărul mDAUs a crescut cu 20%, Twitter reușind să atragă peste 15 milioane de noi utilizatori. Compania spune că se află la „cel mai înalt nivel din toate timpurile”. Elon Musk nu a așteptat prea mult pănă să se laude cu acest lucru și a scris într-o postare că „sper doar ca serverele să nu se topească”.

Anunțul vine în urma mai multor agenții de publicitate care au anunțat că își opresc activitatea pe Twitter până când se mai liniștesc apele. Acum, în încercarea de a convinge marii jucători din publicitate că pierd dacă nu își plasează reclamele pe platformă, Musk împarte graficele de creștere a mDAUs când are ocazia.

Piața din SUA se dovedește a fi cea care crește cel mai rapid, însă accelerarea numărului de noi utilizatori este prezentă și la nivel global.

Nu totul e atât de roz, însă. Pe lângă problemele legate de agențiile de publicitate și cele de tăierea forței de muncă, Twitter nu înregistrează doar creșteri când vine vorba de utilizatori. O analiză a MIT Technology Review a arătat că Twitter a pierdut 1.3 milioane de utilizatori. Mulți dintre aceștia au plecat după ce Musk a devenit proprietarul platformei, însă, dacă urmărim datele prezentate în documentele companiei, creșterea depășește cu mult numărul celor care au plecat. Până acum.

Planurile lui Musk legate de Twitter încă nu au fost implementate, iar deja cunoscutul abonament Blue de opt dolari pentru bifa de verificare a fost amânat până după alegerile parlamentare parțiale din SUA.

Probabil n-o să asităm la un exod în masă și nici la creșteri fulminante de lungă durată, însă e limpede că planurile lui Musk pentru Twitter a reușit să stârnească reacții din partea a milioane de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *